Exkluzivní design a trvalá hodnota aneb Proč jsou pera Montblanc jasnou volbou pro sběratele

 

Montblanc Ferrari
Pera Montblanc jsou mezi sběrateli velmi ceněná a oblíbená z několika důvodů. Montblanc je značka, která byla založena již v roce 1906. Pera Montblanc jsou synonymem luxusu a vkusu. Tvoření sbírek těchto per se stalo symbolem prestiže a úspěchu, a mnoho známých osobností, včetně spisovatelů, politiků a celebrit tato pera používá a sbírá.

 

Pera Montblanc jsou vyrobená s důrazem na nejvyšší kvalitu a zpracování pomocí tradičních řemeslných postupů, a tak je každé pero unikátní umělecké dílo. Materiály používané při výrobě jsou prvotřídní, ať už jde o různé druhy drahých kovů, dřeva nebo pryskyřice.

 

Montblanc Master of Art

Psací potřeby Montblanc se pyšní vkusným designem a precizními detaily. Každé pero je navrženo s ohledem na ergonomii a pohodlí při psaní. Designové prvky, jako je ikonický emblém na vrcholu víčka, jsou pro Montblanc charakteristické a dělají z pera i výtvarné dílo.

 

Montblanc pravidelně vydává limitované edice, které jsou navrženy k oslavě historických událostí, slavných osobností nebo významných míst. Tyto edice jsou často vysoce ceněné mezi sběrateli, protože jejich počet je limitovaný a hodnota per se časem může zvyšovat.
 

     Speciální a limitované edice Montblanc vydává v následujících kolekcích.

Montblanc Masters of Art

Kolekce Montblanc Masters of Art vzdává hold nizozemskému malíři Vincentu van Goghovi, jednomu z nejpopulárnějších malířů konce 19. století, který je dnes díky svým vizionářským myšlenkám považován za předchůdce modernismu. Pět limitovaných edic v různých podobách je věnováno různým obdobím malířova života, inspiruje se jeho nejznámějšími díly a také jeho svébytným uměleckým stylem.

 

Montblanc Masters of Art

 

Montblanc Great Characters

Edicí Great Characters Montblanc vyjadřuje uznání těm, kteří se nesmazatelně zapsali do naší společné historie. Od Gándhího přes Einsteina, Lennona až po Warhola - tyto výjimečné osobnosti zásadně změnily náš pohled na svět. Montblanc oslavuje tyto velké osobnosti exkluzivními psacími nástroji z limitovaných edic a prostřednictvím špičkového řemeslného zpracování připomíná jejich mimořádný přínos lidstvu. Aktuálně zde najdete například edici Enzo Ferrari, JFK nebo Muhammad Ali

 

Montblanc Grate Characters

 

Montblanc Writers Edition

Jedním z největších úspěchů lidstva je bezesporu vynález psaného slova. Řada Writers Edition, kterou Montblanc vydává každoročně od roku 1992, vyjadřuje uznání významným autorům, kteří zásadním způsobem rozšířili naše literární obzory a formovali celé epochy a kulturní hnutí.

 

Montblanc Writers Edition

 

Montblanc Muses Edition

Speciální kolekcí per Muses Edition oslavuje Montblanc legendární múzy 20. století. Tato pera se pyšní neskonalou elegancí a vyzařují neodolatelnou auru.

 

Montblanc Muses Edition

 

Montblanc Meisterstück SE

Vše je v názvu. Meisterstück - německy mistrovské dílo - je uměleckým dílem i bohatým kouskem historie. Téměř 100 let po svém prvním představení v roce 1924 je Meisterstück nejznámějším a nejoblíbenější modelem ze všech kolekcí Montblanc. Impuls, který za ním stojí, vychází z rukou řemeslníků Montblanc, kteří i nadále vytvářejí precizně vyladěné psací nástroje nejvyšší možné kvality. Kolekci Meisterstück Montblanc doplňuje speciálními edicemi inspirovanými literárními díly.

 

Montblanc Meisterstück SE

 

Pera Montblanc lze považovat za investici, protože zejména některé limitované edice se mohou v průběhu času stát cennými a vzácnými. Sbírání těchto per může být zajímavou a potenciálně výnosnou investicí pro nadšené sběratele.

Publikováno