Filofax aneb tajemství úspěšného plánování

 

Život v dnešním uspěchaném světě vyžaduje dobrou organizaci a efektivní plánování. Ať už jste student, profesionál nebo plníte mnoho rolí najednou, diář vám pomůže udržet všechny důležité termíny, poznámky a úkoly na jednom místě. V tomto článku si představíme diáře Filofax a seznámíme vás s tím, proč jsou tak výjimečné a proč byste je měli začlenit do svého každodenního života.

 

Filofax aneb tajemství úspěšného plánování

Flexibilita a přizpůsobení

Jedním z hlavních důvodů, proč mnoho lidí volí diáře Filofax, je jejich flexibilita. Můžete si vybrat z různých velikostí, stylů a typů papírů, které odpovídají vašim potřebám. Díky možnosti výměny stránek můžete přidávat, ubírat a upravovat obsah podle aktuálních požadavků.

 

Používání diářů Filofax krok za krokem

 

Krok 1: Výběr správného diáře Filofax

Začněte tím, že si vyberete velikost diáře, která vám bude vyhovovat. Filofax nabízí diáře v různých velikostech, od kapesních po větší formáty. Vyberte si diář v oblíbeném designu a barvě.

 

Přehled velikostí diářů

 

 

 

Ukázka designových kolekcí Filofax
Filofax kolekce Botanical Filofax kolekce Moonlight Filofax kolekce Saffiano Filofax kolekce Garden

 

Správnou náplň k diáři vyberete pomocí barvy. Každá velikost diáře je označena jinou barvou.

 

Krok 2: Připravte diář na plánování

Pokud má váš diář Filofax prázdné stránky, doplňte ho o kalendář (roční, měsíční, týdenní, denní), seznamy úkolů, adresář a další stránky na plánování a poznámky. Můžete si také vytvořit vlastní záložky nebo vkládat různé doplňky, jako jsou zápisníky nebo kapsičky.

Tip: Diáře jsou dodávané s různými náplněmi. Než budete dokupovat další doplňky, zkontrolujte, zda nejsou součástí již zakoupeného diáře.

 

Krok 3: Plánování dlouhodobých cílů
Plánování dlouhodobých cílů
Na začátku diáře si vyhraďte stránku nebo sekci pro zápis dlouhodobých cílů. Zapište si sem, čeho chcete dosáhnout v průběhu roku a několika let. To vám pomůže soustředit se na své priority.

 

Krok 4: Týdenní plánování
Týdenní plánování
Týdenní kalendář použijte k plánování důležitých událostí schůzek a termínů. Poznamenejte si také své každodenní úkoly, abyste si udrželi přehled, co je třeba dokončit.

 

Krok 5: Denní záznamy
Denní záznamy
Každý den si vytvořte stránku pro denní záznamy. Zapište si sem všechny důležité poznámky, postřehy, úkoly a připomínky. Můžete zde také vést deník, pokud vás to baví.

 

Krok 6: Pravidelné aktualizace
Sledování úkolů Sledování výdajů Sledování aktivit

Svůj diář Filofax pravidelně aktualizujte. Každý týden a měsíc si zkontrolujte nadcházející události a úkoly a přidejte nové, jakmile se objeví.

  • Sledování úkolů - Na samostatnou stránku zapište úkoly, které chcete dokončit v průběhu dne. Ujistěte se, že úkoly jsou realistické a dosažitelné.
  • Sledování výdajů - Důležité je také pravidelné sledování vlastních výdajů.  S náplní Sledování výdajů budete mít přehled o úsporách, výdajích či splátkách.
  • Sledování aktivit - Stanovte si k vašim aktivitám dílčí úkoly, které vám pomohou dosáhnout požadovaných cílů. Sledování cílů představuje pomůcku pro rychlejší a efektivnější dokončení vašich úkolů a povinností.

 

Krok 7: Využití doplňků k plánování doma i v práci

Využijte všechny dostupné doplňky k uspořádání vašeho diáře. Záložky, kapsičky na vizitky a plastové obaly na dokumenty vám pomohou přizpůsobit diář vašim potřebám.

Pro cestovatele
Pro cestovatele - Díky stránkám s podrobnostmi o výletech vám už nikdy nic neunikne! Vhodné pro ostřílené cestovatele, ale i občasné výletníky.
Plánování domácnosti a jídelníčku
Plánování domácnosti a jídelníčku - S náplní Plánování domácnosti můžete sledovat průběh úklidu v domácnosti. Diář vám připomene praní prádla nebo třeba vynesení tříděného odpadu.
Povzbuďte v sobě šéfkuchaře a naplánujte chutná jídla. Zároveň si pohlídáte rozpočet na nákupy.
Wellnes a nastartování návyků
Wellnes a nastartování návyků - Náplň obsahuje prostor pro záznam cvičení, wellness cíle či sledování návyků a pomůže vám k posílení a udržení zdraví.
Plánování projektů
Plánování projektů - Stanovte si cíle, napište kroky k jejich naplnění a sledujte vše až do úspěšného konce. Plánování projektů je skvělá pomůcky pro rychlejší a efektivnější plnění pracovních povinností.
Zapisování hesel, adres
Zapisování hesel, adres - Nenechávejte vše na onlinu a udělejte si zálohu svých důležitých údajů i offline : ).

 

 

Krok 8: Buďte kreativní

Ozdobte si svůj diář Filolax barevnými obrázky, kresbami nebo inspirativními citáty.

Samolepky, lepicí bločky

Samolepky, lepicí bločky a jak je používat

 

Ozdobné samolepky nalepte na titulní stránku, okraje stránek, nebo je použijte místo slov. Archy se samolepkami obsahují květiny, motivy, citáty, postavičky a mnoho dalšího.

  

Organizační lepicí bločky využijete na zvýraznění důležitého termínu, úkolu nebo jiné události. To vám pomůže zaměřit se na nejdůležitější úkoly a plnit je v první řadě. Přilepte lísteček na místo, kam se často vracíte a máte tam pro vás důležité informace.

 

Washi pásky

Washi pásky

Washi pásky Filofax ozdobí nejen váš diář Filofax. Máme pro vás několik tipů, jak využít washi pásky:

  • Ozdobte s nimi okraje stránek nebo vytvořte na stránce ozdobný rámeček.
  • Označte důležité stránky s cíli a událostmi.
  • Zvýrazněte důležité události, jako jsou narozeniny, výročí.
  • Vytvořte tabulku.
  • Překryjte nepovedené texty či kresbičky.
  • Kombinujte vzory a barvy pásek a vytvořte jedinečný vzhled diáře!

 

Magnetické klipy

Magnetické klipy

Tento silný magnetický klip je oboustranný a udrží až 20 listů papíru bezpečně pohromadě. Použijte ho například k označení stránek nebo jako poutko na pero v diáři Filofax či znovuplnitelném zápisníku Notebook.

 

Šablony

Šablony

Je pro vás důležitá úprava diáře? Šablony k zatraktivnění diáře máte vždy po ruce! Šablony vám pomohou snadno a rychle vytvářet či dotvářet Váš diář.

 

Náhradní papíry, rozřazovače, pravítka

Výhodou plánování s Filofaxem je, že stávající doplňky k diáři můžete kdykoliv doplňovat či měnit za jakékoliv, které zrovna budete potřebovat.

Rozřazovače Pravítka poutko na pero Kalkulačky Obálky

 

Neodmyslitelní pomocníci

 

K diáři nesmí chybět psací potřeby, pouzdra a zápisník. Slaďte vše do vašeho oblíbeného designu diáře.

  

zápisník Poudro Pero

 

 

S postupem času si vytvoříte svůj vlastní systém plánování s diářem Filofax, který vám bude nejvíce vyhovovat a pomůže vám dosáhnout maximální organizace a produktivity.

 

Publikováno